Aktualno

Odbijeni amandmani SDP-a, a sporazumom oko bolnice u Mostaru Župan se ne opterećuje

Na 11. Županijskoj skupštini DNŽ postavio sam tri pitanja županu:

1. Potpisan je ugovor o suradnju između Federalnog ministarstva BIH i RH oko bolnice u Mostaru. Jeste li Vi, kao i nadležne županijske službe vidjele taj sporazum? Mogu li biti građani upoznati s tim sadržajem? Ako ste u njihovom posjedu može li javnost biti upoznata sa njihovim sadržajima?

Odgovor: Ministarstvo zdravstva je potpisalo sporazum s bolnicom u Mostaru. Vidjet ćemo može li se on objavljivati jer nije naš akt, ali nema tu ništa tajno. Nemam ništa protiv da se on objavi.

Na dodatno potanje jesu li on kao Župan i Županijske službe vidjele isti, odgovorio je zašto se opterećujem time kad se oni ne opterećuju. Nažalost opterećuju se građani.

 

2. Kada će biti gotova Studija izvodljivosti za Centar za gospodarenje otpadom? Više puta ste je najavljivali.

Odgovor: Što se tiče Studije, nije gotova, mislili smo da će biti. Vidjeli ste da je projekt proglašen strateškim projektom RH, ne brinite, bit će realiziran. Imamo lokacijsku dozvolu.

 

3. Zašto Zahtjev Udruge ‘Neretvanska mladež’ za sufinanciranjem polica osiguranja usjeva nije proslijeđen Županijskim vijećnicima na uvid kako su tražili svojim dopisom od 28. svibnja 2019.?

Odgovor: Ne zna što je s tim. Provjerit će se.

 

SDP je predložio 4 amandmana na Prijedlog na Izmjene i dopune proračuna DNŽ za 2019.

Predložio sam da se:
1. osiguraju sredstva za početak izgradnje Srednjoškolskog centra u Pločama, a za koji je ishodovana građevinska dozvola, u iznosu 1.200.000,00 kn,
2. osiguraju sredstva za kupovinu udžbenika za učenike srednjih škola čiji roditelj imaju ispodprosječna primanja, u iznosu 380.000,00 kn,
3. osiguraju sredstva za postavljanje novih reflektora na igralištu OŠ don Mihovil Pavlinović u Metkoviću zbog dotrajalih električnih instalacija na postojećem sustavu osvjetljenja u iznosu od 200.000kn.

Kolegica Kristina Ćurčija predložila je povećanje sredstva za financiranje domova za starije i nemoćne.

Amandmane su uz vijećnika SDP-a podržali i vijećnici MOST-a, dok vladajući nisu prihvatili amandmane.

 

Više o svemu na:

Krešimir Kuran