U medijima

SDP-ovci o slijetanju u Split

Klub vijećnika SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije u današnjem priopćenju za javnost pita župana Nikolu Dobroslavića i očito, iako se imena ne navode u priopćenju, gradonačelnika Mata Frankovića gdje su zajedno s ministrima i ostalim odgovornim u slučaju neplaniranih slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa u Split umjesto u Dubrovnik. Naime, iako prethodnih dana vremenske prilike ne izgledaju takve kao da bi mogle biti prepreka slijetanju na Zračnu luku u Čilipima, pa i unatoč radovima na proširenju piste, zabilježeni su slučajevi da su zrakoplovi umjesto u Čilipe slijetali u Split.

„Mnogi naši sugrađani bili su neugodno iznenađeni kada su ih prije nekoliko dana unatoč već izdanim zrakoplovnim kartama obavijestili da im te karte za povratak nakon 8.11.2018. više ne vrijede za noćne letove jer se radi uzletno-sletna pista.
Putnici su se naravno nakon toga organizirali, prilagodili svoje obveze i naivno vjerovali da je tu njihovim problemima kraj, ali kako vidimo ipak nije, jer nakon što se ukrcaju u popodnevni let u toku leta saznaju da zrakoplov slijeće u Split.“ – pišu vijećnici SDP-a.

„Nakon slijetanja nitko ne dočekuje putnike, na prodajnim mjestima ne postoji mogućnost kupovine obične bočice vode, slijedi ulazak u autobuse, a potom putovanje do Dubrovnika u trajanju od 4 sata i 30 minuta uz samo 1 stajanje i to u Neumu na 15 minuta. Za sve putnike, one mlađe dobi, malo starije, bolesne i umorne putovanje iz Zagreba do Dubrovnika izgleda kao noćna mora, a kako vidimo pored scenarija koji je bio u prošli četvrtak isto se dogodilo i danas popodne.“ – navode SDP-ovci.

„Nalazimo se u 21.stoljeću, umjesto da kvaliteta usluga raste one nažalost idu unatrag i to preko leđa građana koji zrakoplovne karte skupo plaćaju. Građani su očekivali i očekuju kako ćemo ići prema boljoj kvaliteti te da će Dubrovnik kao destinacija i grad za stanovanje biti sve bliže, a on je ovakvim načinom rada i neorganizacijom sve dalje i dalje, a kvaliteta sve lošija.

Tko štiti građane? Koju poruku ovakvim poslovanjem šaljemo svim budućim posjetiteljima Dubrovnika i okolice?

Župane, gradonačelniče, ministri i ostali odgovorni gdje ste i što čekate?“ – piše u priopćenju Kluba vijećnika SDP-a Dubrovačko – neretvanske županije.

 

Tekst: D.M. / www.dubrovnikpress.hr

12.977 komentara

Kliknite ovdje za komentirranje